top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMiss Bibi

Předsvatební zkouška...cesta k dokonalosti?!

Aktualizováno: 19. 2. 2018

Jaký make-up, bože a jaký účes? Vůbec nevím...možná bych mohla mít jen vlny nějak sepnuté a nebo radši účes? Uf co teď…


Zkouška je zbytečná, nějak mě naličte a udělejte třeba lehký drdol. Máte na to hodinu.


Za moji několikaletou praxi jsem se dostala k mnoha situacím, zjištěním a závěrům proč opravdu dělat a nepodcenit přípravu nevěsty na svatbu!





Je to váš den "D" a každá z vás si přeje být alespoň jednou ta princezna. Navíc nevěsta vždy přitahuje 100% pozornosti a nebude to jen tím, že by se vdávala:-)


Zkuste se na sebe mrknout do zrcadla, když máte z něčeho upřímnou radost, na něco se těšíte a nebo vám na něčem moc záleží...co vidíte??

"ŠTĚSTÍ"


Váš den "D" je plný očekávání, touhy, lásky, ale i možných obav z nového životního kroku a neznáma. To vše si užijete, když se budete cítit skvěle, budete mít neškrábající šaty, nádhernou květinu co neuschne dříve než s ní někam dojdete, stejně tak jako kvalitní make-up co nesteče při první slzičce dojetí a účes co nepovolí ani při prvním tanci. Zní to povrchně? Možná ano, ale mrkněte na to z druhé strany...nestarat se o nic, jen o ten skvělý, nový pocit, který jste ještě možná nikdy nezažila a přitom se cítit naprosto komfortně a nádherně.



Už při e-mailování si prohodíme názory co se týká vaší vizáže. Předchystám vám 2-3 návrhy co by skvěle fungovalo s vaší osobou, podle typu šatů, barev květin a stylu svatby.


Každá z nás si přeje skvěle padnoucí make-up...přirozenost, výraznost, rafinovanost...podle libosti..určitě však nestojíme o roztékající se “masku” na svém šťastném obličeji. Je třeba vyzkoušet co vaši pleti nejvíce sedí za produkty, abychom se vyhnuli případnému slézání pleťovky, oxidování produktu nebo mnohdy velké mastnotě pleti, za kterou by nás fotograf přišel dodatečně zakousnout. To všechno můžeme a také nemusíme zjistit při samotné zkoušce...proto každá nevěsta ještě v make-upu odejde aby si ho vyzkoušela tzv. v terénu na denním světle, večerním, slunci, ale třeba i v chladu a vlhku. Make-up artist (MUA) musí make-up přizpůsobit i ročnímu období kdy svatba probíhá. Každé počasí skýtá své nástrahy. A tím už se začíná oddělovat i profesionální práce od koníčku nebo nedostatečné znalosti a zkušenosti.




Účes by měl dotvořit celkový vzhled a skvěle pasovat i k šatům. Je třeba brát v potaz kvalitu vašich vlasů, délku, ale i barvu. Ne každý tvar nebo vlnka působí skvěle na každé z nás. Ale o vlasech se budeme určitě bavit v dalším blogu..je to kapitolka sama o sobě:-)


Proč tedy předsvatební zkouška? Už máme pár důvodů na stole...jedním z dalších a důležitých je uvědomění si, že to co se líbí vám se nemusí líbit někomu dalšímu. A to v den svatby řešit opravdu nejde. Často vběhnou maminky do příprav a chtějí aby byla jejich dcera upravena podle jejich přání a stylu. Každá z nás si vlastní styl buduje už od chvíle co začneme vnímat sebe, jakožto bytost co se má ráno upravit a obléci sama. Proto je důležité aby jste byla spokojená hlavně VY sama a tak trošku znala/odhadla i svého partnera...aby nebyl ještě u oltáře i on v šoku:-)


Dalším bodem předsvatebních zkoušek je i finanční ohodnocení. Často při prvotní nabídce nevěsty nevědí za co se vlastně platí a tak může částka působit neúměrně, ale...


Vaše MUAH (make-up artist & hair stylist) je vaší pravou rukou po dobu příprav. Je tím co vám pomůže uvolnit stres, vytvářet příjemnou atmosféru a popřípadě řeší i situace typu “ Prosím teď ne, nevěsta se chystá”! Je to profesionál, který nezaspí a nezapomene vzít s sebou vše co je třeba. Na místě už ví co se bude tvořit a vše běží podle časového plánu. Také se postará aby vaše vizáž fungovala i s případnými změnami (náhle osypaná pleť a nebo prudká změna počasí).


Tato služba funguje i skvěle ve spojení s fotografem a koordinátorkou. Pokud MUAH s fotografem spolupracuje, tak už oba vědí co a jak bude fungovat. Takže se například nestane situace, dnes tak populární, typu "retro filtr", kdy v případě takovéto postprodukce make-up mění barvu a může způsobit na fotkách nevábný vzhled až fleky na obličeji při nevhodné volbě produktů. Není vůbec na škodu zvážit balíček fotograf+MUAH. Oba znají svoji práci navzájem a vše krásně ladí dohromady. MUAH tak ví co na předsvatební zkoušce vytvořit a co fungovat nebude.


Koordinátorka je stále nově zabíhající se/fungující služba, která je dle mého názoru k nezaplacení. Hlavně co se týká početnějších svateb. Při vašich přípravách nic neřešíte a vše co se děje venku je už v plném pohybu i bez vás. Máte svůj klid a užíváte si svoje "poslední" chviky za svobodna a jen se necháváte unášet atmosférou, kterou často skvěle dotvářejí vaše družičky a přítelkyně.


Den “D” je tu pro Vás a díky předsvatební zkoušce můžete být v tomto ohledu naprosto klidná a užívat se sklenkou Prosecca v ruce...


Gratuluju!!







669 zobrazení0 komentářů
bottom of page